Anno Domini MMXI pentru oraş şi lume

Au trecut abia 4 luni din acest al 2011-lea an de la naşterea lui Iisus Hristos, iar lumea lăsată de El în armonie şi pace şi-a cam luat, aparent, nasul la purtare.

Nordul Africii a fost cuprins de aşa-zise „revoluţii twitter”, manifestaţii împotriva tiraniei, războaie civile. Rând pe rând,  cad sub gloanţe tunisieni, egipteni, libieni, sirieni, yemeniţi, iordanieni.

În Albania au reizbucnit tensiunile anului 1997. În Coasta de Fildeş a reizbucnit războiul civil dintre nord şi sud. În Japonia a izbucnit un dezastru nuclear, după un cutremur devastator. Rusia s-a confruntat cu noi atentate teroriste, iar americanii şi-au eliminat duşmanul de moarte, Osama bin Laden.

Nu cred că în decembrie 2012 va veni sfârşitul lumii, însă cred că abia acum intrăm, din punct de vedere istoric, în secolul XXI. Acum încep să se vadă în realitate schimbările despre care în deceniile trecute vorbeau puţini, iar cei mulţi se întorceau de pe o parte pe alta şi continuau să sforăie liniştiţi.

Calotele glaciare se topesc mult mai repede decât se preconiza, ordinea politică globală se modifică mult mai repede decât se preconiza. Profeţiile auto-îndeplinite se transformă, încet dar sigur, într-un fapt divers. S-au scris tone întregi de „predicţii” şi „prognoze”, iar geniala minte colectivă umană, în loc să se corecteze, acţionează în spiritul lor, accelerând cu fiecare an ritmul intemperiilor.

Chişinăul se confruntă cu o campanie electorală violentă, la finalul unei perioade de patru ani în care, chiar dacă nu a devenit Las Vegas, s-a apropiat şi în unele privinţe, a depăşit nivelul mediu al capitalelor statelor din jurul Republicii Moldova.

Îmi doresc pentru Chişinău stabilitate şi statornicie, într-o lume tot mai nebună şi mai nebună.

Published in: on mai 2, 2011 at 5:22 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dannicu.wordpress.com/2011/05/02/anno-domini-mmxi-pentru-oras-si-lume/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Nu pot sa cred ca idiotii se oamoara
    Mai mult ,daca s-ar limita la propria distrugere
    Asa,ei distrug minti luminate,idei sublime,ce se nasc la interval de ani lumina…Nu pot sa inteleg si intrebari se suprapun una peste alta…ce va fi cu noi?cu oamenii acestui secol?
    Cine stie,e intelept,cine presupune,nu e prost,cine tace,dar stie,e un nefericit,experienta tb impartasita,iar cine vorbeste si nu stie,e un fericit,asta incearca macar sa isi puna intrebari…dar daca altul vorbeste numai de dragul vorbitului,e un nenorocit,nu exista arta mai falsa decat manipularea prin cuvinte….aceasta arta se numeste Politică

    asta incerci sa spui,te inteleg,ma framanta si pe mine idei…so inca astept…mai sunt unii ce inca asteapta..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: