Toamna Patriarhului, iarna naţiunii

La uşă ne bate toamna anului 2010

Nu ştim cum va fi ea. Ştim doar că e cea mai importantă toamnă din 1812 încoace. Cele mai importante trei luni în două secole.

Dragi concetăţeni, cum vă simţiţi ştiind acest lucru? Veţi rămâne la fel de indiferenţi? Vă veţi păstra capetele scufundate adânc în nisip? Sau veţi LUPTA?

Căci, iată, se întâmplă lucruri nemaivăzute şi nemaiauzite. Eu nu am auzit vreodată ca în ultimii 19 ani un conducător rus să spună literalmente că Moldova este o parte a Rusiei şi că moldoveni sunt o parte a naţiunii ruse. Până ieri.

Sunt semnele a ceva ce va veni deasupra capetelor noastre în curând. Apele se despart, începe jocul cu cărţile pe faţă. Noi cum intrăm în joc? Noi cum reacţionăm la această împletire a circumstanţelor, unică în ultimii 200 de ani?

Mergem în continuare pe principiul capului plecat pe care sabia nu-l taie? Îi ascultăm în continuare pe emisari ai Moscovei, moldoveni vânduţi pe bani, trădători de neam şi ţară ca Pasat şi clica lui?

SAU NE RIDICĂM DIN GENUNCHI?

Lansez ideea unui miting de protest împotriva afirmaţiilor Patriarhului Rusiei precum că moldovenii ar fi o parte a naţiunii ruse şi că Moldova este o parte integrantă a Rusiei. Celor care se simt, ca şi mine, lezaţi în sentimentul lor naţional de aceste afirmaţii le propun să ne adunăm în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare în ziua de marţi, 24 august la ora 18.00.

Reclame
Published in: on august 22, 2010 at 10:15 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dannicu.wordpress.com/2010/08/22/toamna-patriarhului-iarna-natiunii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. parte a „sfintei” Rusii… asa a spus mai exact
    sfanta rusie imbibata in votka


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: